Bobil-boom

Forventer bobil-boom i Kalvåg

Kalvåg Kystfestival forventer bobil-boom til årets festival, som finner sted i idylliske Kalvåg på Nord-Vestlandet helgen 1. til 3. august. Arrangøren lover at det er plass til alle som vil ta turen.

- Vi har en av landets mest idylliske festivalområder, og en fantastisk bobil-camp med alle fasiliteter. De som besøkte oss i fjor kan forvente en enda bedre opplevelse i år, sier festivalarrangør Svein Arild Vatsø.

Han lover de bobil-reisende en komplett festivalopplevelse.

- For det første kan vi lokke med selve Kalvåg, som er en idyllisk gjestehavn på øya Frøya, midt mellom Måløy og Florø. I tillegg har vi strålende artister, med Hellbillies og Vinskvetten som de ubestridte toppnavnene. På toppen av dette har vi bobil-campen, hvor vi kan love topp stemning, sier han.

Førsteklasses bobil-camp

Festivalen bruker et stort kaiområde til bobil-camp.

- Her er det godt å bo. Fra bobil-campen er det ti minutters idyllisk gange rundt vågen til selve festivalområdet, men i luftlinje er avstanden kun noen hundre meter. Så folk kan velge om de vil kose seg på festivalområdet, eller om de vil trekke seg tilbake til campen og høre musikken derfra mens solen går ned i havet i vest og sjøen klukker like utenfor bobil-døren, sier Vatsø.

Han garanterer enda bedre fasiliteter i år enn i fjor.

- I år som i fjor vil vi sette ut strømskap, trekke fram vann og ordne med både sanitær, dusj, toalett og septikk-tømming. Der vi fikk tilbakemeldinger om et forbedringspotensial i fjor var på sanitærbiten. Der ble rett og slett kapasiteten for liten, så i år har vi oppgradert kraftig, sier han.

- Og vi har plass til alle, så det er bare å sette seg i bilen og komme, legger han til.

Vinskvetten og Hellbillies

Vatsø kan friste med tre dagers fullstappet festivalprogram.

- Torsdag 1. august blir det humørfylt brygge-show. Fredagskvelden er det duket for revygruppen Vinskvetten, mens Hellbillies topper plakaten lørdag 3. august. For barna blir det sjørøvertokt med galeasen Svanhild. Kort sagt noe for alle, slår arrangøren fast.

 

Slik kommer du deg til Kalvåg

 

Om du reiser fra Bergen går den raskeste veien via Oppedal-Lavik og derfra via Førde. Avstanden er 310 kilometer, og tar i følge reiseplanleggeren på vegvesen.no fem timer og 20 minutter.

Om du vil ha en mer spektakulær reise med høye fjell og dype daler kan du velge den indre ruten via Voss og Vikafjellet, deretter fergen fra Vangsnes til Dragsvik og så fylkesvei 13 over Gaularfjellet. Denne turen er 403 kilometer, og tar i følge den samme reiseplanleggeren seks timer og 45 minutter.

Fra Ålesund har du også to valg. Den raskeste veien er E39 via Ørsta, Volda og Nordfjordeid, med fergestekkene Solavågen-Festøya, Volda-Folkestad og Stårheim-Isane. Distansen her er 194 kilometer, og reisetiden fire timer.

Alternativet her er den ytre ruten via Ulsteinvik, med fergestrekkene Sulesund-Hareid, Årvika-Koparnes og Måløy-Oldeide. Reisetiden er fire timer og et kvarter, og distansen 179 kilometer.

Vel framme i Kalvåg kan du proviantere på den lokale Spar-butikken, spandere på deg en bedre middag på Knutholmen og kose deg med et tettpakket festivalprogram.

 

Anbefaler forhåndssalg

Om det frister med en tur til Kalvåg 1. til 3. august kan det være lurt å kjøpe billetter og bobilparkering på forhånd, men det er også mulig å kjøpe billetter og parkering under festivalen.

Om du vil kjøpe billetter og bobilparkering på forhånd bestiller du her.

© Copyright 2018 Kalvåg Kystfestival. All Rights Reserved.

Search